Süüria loodeosas jätkub äge lahingutegevus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harasta linna laupäeval tabanud õhurünnak.
Harasta linna laupäeval tabanud õhurünnak. Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP

Süüria loodeosas jätkuvad ägedad lahingud, mis võivad anda märku valitsusvägede ja nende liitlaste suurest pealetungist Idlibi provintsile, mis on Süüria viimane täielikult mässuliste kontrolli all olev piirkond.

Neljapäeval eskaleerunud lahingutegevuses Al-Tamana piirkonnas on saanud surma vähemalt 68 inimest, neist vähemalt 21 tsiviilisikut, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus laupäeval.

Keskuse direktori Rami Abdel Rahmani teatel hukkusid tsiviilisikud Vene ja Süüria õhujõudude rünnakutes, kusjuures Süüria lennuvägi kasutas piirkonnas tünnipomme.

Rahmani informatsiooni kohaselt sai surma vähemalt 20 terrorivõrgustikuga Al-Qaedaga liidus olnud islamistide rühmituse Fateh al-Shami võitlejat. Surma on saanud ka 27 valitsusväelast või nendega liidus olevat omakaitsevõitlejat.

Vene president Vladimir Putin kinnitas uusaastaläkituses Süüria presidendile Bashar al-Assadile jätkuvat toetust kriisis poliitilise lahenduse leidmisele ja riigi majanduse taastamisele.

"President Putin kinnitas, et Venemaa jätkab Süüria kõikvõimalikku abistamist riigi suveräänsuse, ühtsuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitsmisel, olukorrale poliitilise lahenduse leidmisel ja majanduse taastamisel," teatas Kreml.

Raqqa provintsis leiti reedel kaks massihauda, kuhu on maetud kümned äärmusrühmituse Islamiriik džihadistide hukatud Süüria sõjaväelased ja tsiviilisikud. Surnukehade väljakaevamine kestab ilmselt mitu päeva, kuna massihaudade pindala on väga suur. Esialgu ei ole teada, millal matmised aset leidsid. Hukkamised toimusid ajal, mil Islamiriik kontrollis seda Süüria põhjapoolset provintsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles