Trump kiitis ennast ja oma valitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump kiitis aasta viimase päeva säutsudes ennast ja oma valitsuse saavutusi.

«Miks peaksid nutikad valijad tahtma valida 2018. aasta valimistel demokraate kongressi, kui nende poliitikad tapavad täielikult alates nendest valimistest loodud suure jõukuse,» säutsus Trump Twitteris järgmise aasta novembris peetavatest kongressi vahevalimistest rääkides, kus vabariiklastel on mõlemas kojas kaitsta enamus.

Tema sõnul käib rahva käsi praegu paremini ja mõnesid valitsuse saavutusi, nagu relvakandmisõiguse kaitsmine, edusammud võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu ning piirikaitse tugevdamine, pole tarvis mainidagi.

Ühendriikide riigipea võtab uue aasta vastu Floridas oma Mar-a-Lago kuurordis.

Ta siseneb 2018. aastasse madalaimate toetusnumbritega kui ükski varasem president lähiajaloos oma esimese ametiaasta lõpul.

Trumpi esimest ametiaastat iseloomustavad USA pikaajaliste liitlassuhete pingestumine, vastuolud tülid rassi- ja immigratsiooniteemadel, aga ka poliitiliste ootuste põrmustamine tema poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles