Egiptuses tapeti rünnakus alkoholipoele kaks kristlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväelane Kairo kirikus toimuvat jumalateenistust turvamas.
Sõjaväelane Kairo kirikus toimuvat jumalateenistust turvamas. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/Scanpix

Egiptuses lasi relvastatud isik täna varahommikul maha kaks alkoholipoes uut aastat tähistanud kopti kristlast, teatasid julgeolekuallikad.

Tulistamine leidis aset vaid kolm päeva pärast seda, kui tagaotsitav džihadist tappis pealinnast lõunas asuvas kirikus üheksa inimest.

Ründaja saabus mototaksol ning avas tule alkoholipoele Kairo eeslinnas Gizas umbes kell 1.30 öösel, kui tänavad olid endiselt tulvil pidutsejaid.

Poe kristlasest omanik jäi ellu, kuid temaga koos pidutsenud kaks sõpra said surma. Politsei uurib endiselt rünnaku põhjust.

Alkoholi tarvitamine on islamis keelatud ja enamasti koptidele kuuluvaid alkoholipoode on ka varem rünnanud moslemid, kelle arvates tuleks need keelata.

Mullu 2. jaanuaril lõikas islamiäärmuslane kõri läbi koptist alkopoe omanikul Vahemere äärses Alexandria linnas.

Ründaja mõisteti surma, kui ta oli kohtus öelnud, et tapaks kõik alkoholimüüjad, kui vaid saaks.

Egiptuse 93 miljonist elanikust moodustavad kopti kristlased umbes kümme protsenti, millega nad on piirkonna suurim usuvähemus.

Mullu tapeti kirikurünnakutes, mille võttis omaks äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Egiptuse haru, kümneid kristlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles