Londonit tabas uue aasta eel pussitamiste laine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis hukkus aastavahetuse paiku noarünnakute tagajärjel neli noort meest.
Londonis hukkus aastavahetuse paiku noarünnakute tagajärjel neli noort meest. Foto: Neil Hall/Reuters/Scanpix

Vana aasta viimasel päeval pussitati Suurbritannia pealinnas Londonis surnuks neli noort meest, üks sai raskelt vigastada. Esialgsetel andmetel polnud noarünnakud omavahel seotud. 

Kaks ohvritest olid 20-aastased, üks 17-aastane ning üks 18-aastane. Eelmise aasta lõpus väitis Londoni politseiülem Cressida Dick, et kärped olid noarünnakute arvu tõusus süüdi. Eelmisel aastal hukkus Londonis pussitamiste tagajärjel kokku 80 inimest.

Inimesed on hakanud nõudma karmimaid karistusi neile, kes nugasid endaga kaasas kannavad. Londoni linnapea Sadiq Khan on üheks enda suurimaks eesmärgiks seadnud pussitamiste vähendamise pealinnas. Siiani pole Khani edu saatnud, sest rünnakute arv on hoopis kasvanud. 

Vägivald algas pühapäeval kohaliku aja järgi juba ennelõunal, mil Põhja-Londonis asuvas Enfieldi linnaosas pussitati 18-aastast meest. Erinevate juhtumitega seoses on kahtlusalustena kinni peetud viis meest. Õhtul pussitati 20-aastast meest Ida-Londonis West Hamis. Mõni tund enne südaööd langes Lõuna-Londonis rünnaku ohvriks 17-aastane noormees.

Verisele seeriale pandi punkt uue aasta esimestel tundidel, mil 20-aastast meest pussitati Ida-Londonis. Eluohtlike vigastustega viidi haiglasse ka teine noormees.

Algatatud on neli erinevat mõrvajuurdlust. Politseiohvitser Neil Jerome kinnitas, et viimastel kuudel on oldud tunnistajaks noarünnete arvu suurenemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles