Taliban maksis kätte bin Ladeni tapmise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani Taliban korraldas täna riigi loodeosas Peshawaris kaks enesetapurünnakut, milles sai surma vähemalt 80 inimest, vigastatuid on umbes 140, neist 40 raskelt.

Terroriorganisatsioon teatas, et pommiplahvatused on kättemaks Osama bin Ladeni tapmise eest ning et tulevikus on oodata veelgi verisemaid rünnakuid nii Afganistanis kui Pakistanis, vahendas AFP.

Täna hommikul Shabqadari linnas poolsõjaväelise politsei väljaõppekeskuse lähedal aset leidnud rünnak on veriseim omataoline intsident Pakistanis pärast eelmise aasta juulit.

Vähemalt 69 hukkunut olid politseinikud.

«Enesetapuvõitleja saabus mootorrattaga ja õhkis end sõjaväepolitsei ametnike seas,» jutustas politsei vanemohvitser Nisar Khan. «Kui teised politseinikud kolleege päästma tulid, saabus mootorrattal teine enesetapuvõitleja ja lasi end samuti õhku.»

Pommiplahvatused toimusid siis, kui tsiviilriideid kandnud noorpolitseinikud olid sisenemas bussidesse, et sõita pärast 10-päevast kursust treeningkeskusest koju.

USA eriüksuslased tapsid maailma esiterroristi Osama bin Ladeni Pakistanis Abbottabadis 2. mai varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles