Mediazona peatoimetaja: Venemaal on palju Putini süsteemi suhtes rahulolematuid inimesi (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Smirnov (keskel) möödunud kuul Tallinnas, osalemas Avatud Eesti Fondi käivitatud arutelusarjal «Venemaa Hääled».
Sergei Smirnov (keskel) möödunud kuul Tallinnas, osalemas Avatud Eesti Fondi käivitatud arutelusarjal «Venemaa Hääled». Foto: Avatud Eesti Fond

Venemaa skandaalse punkansambli Pussy Rioti liikmete asutatud uudisteportaali Mediazona peatoimetaja Sergei Smirnov rääkis vaba ajakirjanduse võimalikkusest, eelseisvatest presidendivalimistest ja Aleksei Navalnõi fenomenist.

Uudisteportaali Mediazona, mis käsitleb Venemaa õigussüsteemi ja karistuste täideviimist, lõid punkansambli Pussy Riot liikmed Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina pärast vanglast vabanemist 2014. aastal. Kuidas on need kolm aastat möödunud?

Raske on hinnata, kui vajalik ja väärtuslik Mediazona praegu on, aga fakt on see, et arvestades meie piiratud ressursse, on meil küllaltki suur lugejaskond. Algul arvasime, et need teemad ei huvita Venemaal kedagi, aga selgus, et nii see ei ole. Näiteks on meie artiklite tsiteerimiste arv suurtes meediaväljaannetes väga kõrge. Paljud neist jälgivad meid, sest meie tähelepanu keskmes on opositsiooniliider Aleksei Navalnõi, Ukraina ja Nadija Savtšenko ning [mõrvatud vene opositsioonipoliitiku ja endise asepeaministri] Boriss Nemtsovi tapmise kaasused. Meie kirjutame, mida räägivad kohtunikud, prokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles