Suurbritannia koolid hakkavad lapsi hilinemise eest trahvima (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrow' erakooli õpilased Suurbritannias.
Harrow' erakooli õpilased Suurbritannias. Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia Staffordshire'i kohalik omavalitsus on kehtestanud koolidele uue käitumisjuhendi, et tegeleda hilinevate õpilastega. Nüüdsest on koolidel õigus nõuda vanematelt sisse kuni 120 naela (135 euro) suuruseid trahve.

Otsus trahvide rakendamise kohta on koolide direktorite kätes. Rahatrahv võib lapsi ja nende vanemaid oodata juba 10 korda hilinemise eest.

Kui hilinemise eest saadud trahv makstakse ära 21 päeva jooksul, siis on summaks 60 naela (68 eurot). Kui kolme nädala jooksul makset ei sooritata, siis kasvab trahv kaks korda suuremaks.

Kohalike võimude sõnul peavad lapsed iga päev koolis käima ning hilinemine ja puudumine mõjutavad tõsiselt nende õpiedukust. Samuti segab hilinemine teisi õpilasi.

Kohalik omavalitsus konsulteeris enne otsuse tegemist rohkem kui 300 direktoriga ja saatis seejärel välja kirja, et lapsevanemaid informeerida.

Paljud lapsevanemad pole rahul sellega, et hilinemisi hakatakse rahatrahvidega karistama ja sotsiaalmeedias on otsus saanud kõva kriitika osaliseks. Üks vanematest pakkus Facebookis, et kui õpetajad peaksid streikima, siis peaks vanematel olema omakorda võimalus esitada 2000 naela suurune trahv koolitöö häirimise eest.

Lapsevanemad võivad trahvi maksmisest keeldumise korral minna kohtu alla. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles