Trump Kimile: minu tuumanupp on sinu omast suurem (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpiks ja Kim Jong-uniks kehastunud naljahambad Londonis.
Donald Trumpiks ja Kim Jong-uniks kehastunud naljahambad Londonis. Foto: Steven Paston/PA Wire/PA Images/Scanpix

USA president Donald Trump hoiatas eile suhtlusvõrgustikus Twitter, et Ühendriikide tuumanupp on kaugelt suurem ja võimsam Põhja-Korea omast.

«Põhja-Korea liider teatas äsja, et tal on tuumanupp kogu aeg laual käeulatuses. Keegi sellest tühjaks kurnatud ja nälgivast režiimist võiks teda informeerida, et mul on samuti tuumanupp, aga see on palju suurem ja võimsam kui tema oma ja minu nupp töötab,» kirjutas Trump.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ütles uusaastatervituses muu hulgas, et tuumanupp on tal alati laual käeulatuses. Kim kutsus aastakõnes ühtlasi riiki ja rahvast üles tõhustama veelgi ballistiliste rakettide ja tuumalõhkepeade tootmist, et tagada enda kaitsevõime.

Põhja-Korea on varem teatanud, et ei loobu eales tuumarelvast, kuni USA ja selle liitlased jätkavad väidetavat šantaaži ja sõjaväeõppusi riigi ukselävel.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles