Galerii ja video: jäätunud Niagara juga näeb välja kui looduslik kunstiteos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krõbedad külmakraadid on USA ja Kanada piiril asuva Niagara joa osaliselt kinni külmutanud ja loonud tõelise loodusliku kunstiteose. 

Igal sekundil langeb Niagara joast üle 3000 tonni vett ja seetõttu on selle täielikuks külmumiseks vaja oluliselt rohkem kui mõnda külma päeva. Siiski on juga osaliselt jäätunud ja pakub kaunist vaatemängu. Viimati jäätus juga täielikult 1912. aastal. 

Viimastel päevadel on Niagara joa juures temperatuur kohati langenud koguni 20 külmakraadini. Külma ilma jätkumist oodatakse ka järgmistel päevadel. 

Kuna Niagara joa all asuv Niagara jõgi jäätub mõnikord kinni, siis veel eelmise sajandi alguses kõndisid inimesed üle jäätunud jõe USAst Kanadasse. 1912. aastal põhjustas kukkunud jäätükk kolme jõge ületanud inimese surma. Pärast seda juhtumit keelati niinimetatud jääsilla kasutamine. 

Video: BBC/Youtube

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles