Uuring Saksamaal: migrandikriis tõi kaasa kuritegevuse kasvu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa politseinikud Austria piiri ääres ootavate migrantidega 2015. aastal.
Saksamaa politseinikud Austria piiri ääres ootavate migrantidega 2015. aastal. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/Scanpix

Alam-Saksi liidumaal tõusis migrandikriisi tipphetkel kuritegude arv 10,4 protsenti, kirjutab hiljutise uuringu tulemustest Deutsche Welle.

Avaldatud uuringu kohaselt on olemas seos vägivaldsete kuritegude arvu ja migrantide saabumise vahel Alam-Saksi liidumaale.

Zürichi rakendusteaduse ülikooli tehtud ja Saksamaa perekonnaministeeriumi tellitud uuringu kohaselt tõusis vägivaldsete kuritegude arv aastatel 2015 ja 2016 10,4 protsenti. Neist 92 protsendi eest loeti vastutavaks just migrante.

Siiski tunnistasid uuringu autorid, et migrantide toime pandud vägivaldsetest kuritegudest politseile teatamine oli Saksamaa kodanike sooritatud pahategudega võrreldes kaks korda tõenäolisem.

Seoseid leiti ka migrantide vanuse ja kuritegude vahel. Uuringust selgub, et kõige suurema tõenäosusega paneb vägivaldse kuriteo toime 14–30-aastane mees. Seal nähti seost Alam-Saksi liidumaale saabunud migrantidega, kellest suurem osa oli just selles vanuses.

Autorite sõnul mängib ka migrantidest kurjategijate päritolu suurt rolli. Nende sõnul panevad Süüriast, Iraagist ja Afganistanist pärit sisserändajad oluliselt väiksema tõenäosusega toime mõne kuriteo, võrreldes Põhja-Aafrika taustaga migrantidega.

Alates 2015. aastast on Saksamaale saabunud üle miljoni migrandi, kellest paljud põgenevad sõja ja vaesuse eest.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles