Venemaa: Euroopa Liidu ja USA vaheline side krigiseb Trumpi tõttu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Donald Trump Washingtonis.
Angela Merkel ja Donald Trump Washingtonis. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Atlandi-ülene side Euroopa Liidu ja Washingtoni vahel on USA presidendi Donald Trumpi ametiajal nõrgenenud, ütles Venemaa esindaja Euroopa Liidu juures Vladimir Tšizov.

«Probleem seisneb selles, et aasta pärast kõigile teada liidri valitsemisaega Valges Majas on see üldtuntud «Atlandi-ülene side» hakanud välja viskama mitte ainult sädemeid, vaid ka üsna valjult krigisema,» lausus Tšizov täna avaldatud usutluses uudisteagentuurile Interfax.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (vasakul) ja USA president Donald Trump.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (vasakul) ja USA president Donald Trump. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

«Kuulda olnud kriitilised hinnangud Washingtoni poliitika suunal ei käsitle sageli mitte ainult Venemaad, vaid ka küsimusi, milles EL-i huvid põrkuvad Ameerika huvidega kõige valulikumal viisil. Täna on selleks Lähis-Ida ja Iraani tuumaleppe tulevik.»

«Teisisõnu on need küsimused, milles EL peab end võimekaks ja arvab, et tal on õigus tegutseda aktiivselt,» lisas Tšizov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles