India piirab Taj Mahali indialastest külastajate arvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Taj Mahali ees pildistamas.
Turistid Taj Mahali ees pildistamas. Foto: Dominique Faget/AFP/Scanpix

India piirab indialasest külastajate arvu riigi populaarseimas turistide külastuspaigas Taj Mahalis, et säästa hoone sisustust ja vundamenti.

Taj Mahali külastavad iga aasta miljonid, peamiselt Indiast pärit turistid ning külastajate arv kasvab. Ekspertide sõnul kulutab see rajatise valget marmorit ning saastunud õhk teeb selle kollaseks. Lisaks ohustab külastajate arv rajatise vundamenti.

Indialased saavad Taj Mahali külastada 40 ruupia ehk 50 eurosendi eest, kuid ametnikud ütlesid täna, et edaspidi müüvad nad seda piletit iga päev kuni 40 000 tükki.

Külastajad Taj Mahali ees.
Külastajad Taj Mahali ees. Foto: Dominique Faget/AFP/Scanpix

Piirang ei kehti välismaalastele, kes peavad sissepääsu eest maksma 1000 ruupiat ehk 13 eurot. Kui indialased tahavad saada rajatisse odavama 40 000 pileti kvoodi täitumise järel, siis peavad nad ostma kallima välisturistide pileti.

Taj Mahali külastab iga päev keskmiselt 10 000-15 000 inimest, kuid nädalavahetustel võib see tõusta 70 000-ni. Valitsuse andmeil külastas Taj Mahali 2016. aastal pea 6,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles