Trump ähvardab jätta Palestiina rahata

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlaste ja Iisraeli julgeolekujõudude kokkupõrked möödunud aasta lõpus Läänekaldal Ramallah´s.
Palestiinlaste ja Iisraeli julgeolekujõudude kokkupõrked möödunud aasta lõpus Läänekaldal Ramallah´s. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix

Kui möödunud aasta detsembris lubas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump astuda samme nende riikide vastu, kes hääletasid ÜRO Peaassambleel Ameerika Ühendriikide kava vastu tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana, siis nüüd on Trump tegemas oma Lähis-Ida poliitikas järgmist sammu, ähvardades palestiinlased rahata jätta.

«Me maksame palestiinlastele SADU MILJONEID DOLLAREID aastas, kuid ei saa selle eest tunnustust või austust,» kirjutas Trump oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol. «Kui palestiinlased ei soovi enam rahust rääkida, miks peaksime neile tegema ainsamatki nendest tohututest väljamaksetest?» küsis president.

Uudisteagentuuri AFP andmetel eraldas USA otse Palestiina eelarvesse 2016. aastal kokku 319 miljonit dollarit. Lisaks annavad Ühendriigid Palestiinale umbes 50 miljonit dollari väärtuses julgeolekuabi ja ÜRO programmide kaudu Palestiinale veel igal aasta umbes 300 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles