Vabastatud Talibani pantvangi süüdistatakse 15 kuriteos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Boyle.
Joshua Boyle. Foto: MARK BLINCH/Reuters/Scanpix

Viis aastat perega Afganistani Talibani käes pantvangis olnud mees võeti Kanadas tapmisähvarduste, rünnakukatsete ja seksuaalkuritegude eest vahi alla.

Joshua Boyle koos ameeriklannast abikaasa Caitlan Colemaniga naasid koos oma kolme vangistuses sündinud lapsega oktoobris Kanadasse. Nüüd süüdistatakse Boyle`i 15 juhtumis, mis leidsid aset Kanadasse naasmisest alates.

Boyle`i süüdistatakse kaheksas füüsilises rünnakus, kahes seksuaalse rünnaku juhtumis, kahes ebaseadusliku kinnipidamise katses, tapmisähvarduses, kahes juhtumis, mil mees sundis teist inimest tervistkahjustavaid aineid manustama ning politseile valetamises.

Konfidentsiaalsuse huvides ei ole avalikustatud kelle vastu Boyle`i rünnakud suunatud olid.

Mehe advokaat Eric Granger sõnas, et ei ole oma kliendi vastu esitatavaid asitõendeid veel näinud, mis on kohtuprotsessi varases staadiumis tavaline.

Coleman ja Boyle`i vend on keeldunud süüdistusi kommenteerimast.

Caitlan Coleman ja Joshua Boyle kahe lapsega.
Caitlan Coleman ja Joshua Boyle kahe lapsega. Foto: HANDOUT/REUTERS

Paar rööviti Afganistanis 2012. aastal Talibaniga seotud Haqqani võrgustiku poolt. Röövimise ajal oli Coleman lapseootel ning neile sündis vangistuses veel kaks last. Perekond vabastati Pakistani julgeolekujõudude koostöös USA luurega.

Toronto lennujaama saabudes sõnas Boyle, et pantvangistajad vägistasid tema naise ja andsid käsu paari imikust laps tappa.

Seda, kas terroristid lapse tapsid, pole teada, kuid perekonnale lähedaste allikate sõnul vihjas Boyle vähemalt ühele vangistuses toimunud abordile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles