Moskva eitas islamistide rünnakus seitsme lennuki hävimist (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa õhujõudude pommitaja Su-24 Hmeimimi baasist õhku tõusmas.
Venemaa õhujõudude pommitaja Su-24 Hmeimimi baasist õhku tõusmas. Foto: Alexander Kots/AP

Venemaa kaitseministeerium tunnistas täna vana-aasta õhtul aset leidnud mürsurünnakut ja kahe sõduri hukkumist nende Süürias asuvas sõjaväebaasis, kuid lükkas tagasi Vene ärilehe Kommersant uudise seitsme lennuki hävimisest.

«Pimeduse saabudes sai Hmeimimi õhujõudude baasile osaks mobiilse mässuliste rühmituse ootamatu mürsurünnak. Rünnakus sai surma kaks sõjaväelast,» seisis kaitseministeeriumi avalduses.

«Ajalehe Kommersant teade, justkui hävitati Hmeimimis seitse Vene lennukit, on libauudis,» märkis ministeerium 31. detsembril aset leidnud rünnaku kohta. «Vene lennukirühm Süürias on lahinguvalmis ja jätkab oma ülesannete täitmist täies mahus.»

Kommersant kirjutas eile viitega kahele sõjalis-diplomaatilisele allikale, et mürsurünnakus hävis seitse sõjalennukit.

«Ühe sissirühma võitlejad tulistasid Vene sõjalist objekti Süürias, mille tulemusel on sama hästi kui hävinud neli pommitajat Su-24, kaks hävitajat Su-35S, üks transpordilennuk An-72, samuti moonaladu, mis tabamuse tulemusel õhku lendas,» kirjutas Kommersant.

Leht kirjutas vähemalt kümnest viga saanud vene sõdurist.

Ministeerium lisas, et rünnakuga seoses tugevdatakse baasi ümbruses julgeolekumeetmeid.

«Süüria julgeolekuagentuurid tegelevad rünnakus osalenud mässuliste asukoha välja selgitamise ja nende hävitamisega ning õhubaasiga külgneval territooriumil julgeoleku tugevdamisega,» teatas ministeerium.

Vana-aasta õhtul kukkus Süürias alla ka Vene helikopter Mi-24, mille kaks pilooti hukkusid. Ministeerium rõhutas, et kopterit ei tulistatud, vaid see kukkus alla tehnilise rikke tõttu.

Olgu lisatud, et Venemaa president Vladimir Putin oli mullu 11. detsembril andnud korralduse Vene vägede väljaviimiseks Süüriast. Putin külastas siis Hmeimimi, kus ta tänas sõjaväelasi «ülesannete hiilgava täitmise eest».

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles