Trumpi advokaat süüdistab Bannonit konfidentsiaalsusnõude rikkumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Steve Bannon Valges Majas.
Donald Trump ja Steve Bannon Valges Majas. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA presidenti Donald Trumpi esindav advokaat saatis Valge Maja endisele peastrateegile Steve Bannonile kirja, milles süüdistab teda konfidentsiaalsusnõude rikkumises.

Eile ajakirjanduses avaldatud katkendid Michael Wolffi raamatust «Fire and Fury: Inside the Trump White House» («Tuli ja raev. Trumpi Valges Majas») vallandasid meediatormi.

Bannon nimetab raamatus Trumpi poja Donald Trump Jr.-i ja Vene juristi kohtumist Trump Toweri ärihoones 2016. aasta valimiskampaania ajal riigireetmiseks ja ebapatriootlikuks teoks.

Trump ei viivitanud vastulöögiga, öeldes, et Bannon on aru kaotanud.

«Steve Bannonil ei ole mingit pistmist minu või minu presidendiks olemisega. Kui ta vallandati, siis ta ei kaotanud vaid oma tööd, vaid kaotas ka mõistuse,» sõnas Trump.

Advokaat Charles Harder kirjutab USA meedias tsiteeritud kirjas Bannonile: «Te olete rikkunud lepingut muu hulgas rääkides autor Michael Wolffile Trumpist, tema perekonnaliikmetest ja valimiskampaaniast».

Kirjas süüdistatakse Bannonit Wolffile konfidentsiaalse info edastamises ning Trumpi ja tema perekonnaliikmete kohta halvustavate ja mõnel juhul lausa laimavate avalduste tegemises.

Augustis Valgest Majast lahkunud Bannon ütleb raamatus ka, et eriprokurör Robert Muelleri juurdlus Venemaa sekkumisest 2016. aasta presidendivalimistesse hakkab keskenduma rahapesule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles