Galerii ja video: USA idaosa on külmast halvatud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kirdeosariike ja idarannikut räsib juba mitmendat päeva ulatuslik lumetorm, mis on endaga kaasa toonud arvestatava lumekihi, paiguti rasked jääolud ja tugeva tuule, sünoptikute sõnul on lähiajal oodata ka külmalainet.

Kahe päeva eest Mehhiko lahel tekkinud torm tabas esmalt Florida osariiki, kust liikus põhja suunas, jõudes täna mitmele poole idarannikul kuni kirdeosariikideni välja.

Tormi tõttu on paljudes lennujaamades tühistatud tuhandeid lende, suletud on koole ja lasteaedu ning ärisid.

Rannikualadel kardetakse mitmel pool ka üleujutusi ning elektrikatkestusi. Riiklik ilmateenistus on jaganud hoiatusi Lõuna-Carolinast Maine'i osariigini välja. Lumikate võib paiguti ulatuda 30 sentimeetrini ja enamgi.

Karmid ilmaolud on nõudnud ka inimohvreid. Eilse seisuga oli ilma süüks pandud ohvrite arv kerkinud 17 inimeseni. Surmajuhtumeist teavitasid Texase osariigis asuva Houstoni võimud, samuti on ilm nõudnud elusid Mississippi ja Michigani osariigis, aga ka mujal.

Kõigis 50 USA maismaal asuvas osariigis langes sel nädalal temperatuur alla nulli. Meteoroloogide sõnul ei tõusnud aastavahetusel temperatuur 90 protsendil USA maismaast üle külmumispiiri.

Video: osad lõunaosariiki elanikud näevad esimest korda lund

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles