Berliini aastavahetuspeo alale loodi naiste pelgupaik (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik Saksamaal Berliinis Brandenburgi värava kohal.
Ilutulestik Saksamaal Berliinis Brandenburgi värava kohal. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Saksamaal loodi naistele Berliini kuulsa Brandenburgi värava ees aset leidnud aastavahetuspidustuste toimumispaika turvatsoon, kuhu nad ahistajate ja ohu eest varjuda said. 

Saksa politsei ametiühingu juhi Rainer Wendti sõnul aga saatis loodud turvatsoon kogu ühiskonnale väga vale sõnumi ja vihjas sellele, et naistel pole võimalik end enam avalikkuses ohutult tunda.

Kahe aasta eest teatasid sajad naised, et neid rünnati või rööviti Kölnis aset leidnud aastavahetuspidustustel. Kölni sündmustes osalesid väidetavalt tuhanded Lähis-Ida või Aafrika päritolu mehed. See lisas õli tulle tekkinud debatile riigi võimekuse üle suurt hulka migrante ühiskonda integreerida.

Politseile tegi Kölni sündmuste järel seksuaalse ahistamise või röövimise kohta avalduse vähemalt 106 naist. Politsei teatel leidis lisaks aset vähemalt kaks vägistamist. Kannatanute kirjelduste kohaselt moodustasid mehed väiksemaid jõuke ja piirasid naisi.

Berliinis aastavahetuspeo korraldanute sõnul nõudis naistele turvatsooni politsei. Lisaks ümbritsesid pidustuste ala betoontõkked ja sisenejate kotid otsiti läbi. Tasuta üritus meelitas ligi sadu tuhandeid osalejaid.

Berliini politsei esindaja Valeska Jakubowski pakkus turvatsoon naistele vaid võimalust kuskile varjuda, kui nad end ahistatuna tundsid. Jakubowski lisas, et taoline ala sai Münchenis igal aastal aset leidva Oktoberfesti järel väga positiivse vastukaja osaliseks.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles