Saksamaa tippajakirjanik: Venemaa aitab Süürias ISISt (2)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Röpcke.
Julian Röpcke. Foto: Sander Ilvest

Saksamaa ajalehte Bild ilmub iga päev 1,7 miljonit eksemplari, internetis loeb seda päevas 10 miljonit inimest. Sedavõrd suurele auditooriumile on Bildi toimetaja Julian Röpcke viimastel aastatel paljastanud mitmeid Venemaa valitsuse valesid ja kirjutanud nende mõjutustegevusest oma kodumaal.

Ajakirjanik on leidnud tõendeid sellest, et Venemaa aitab Süüria konfliktis terrorirühmitust Islamiriik (ISIS). Sellega on ta selgelt astunud varba peale mitmetele Kremli propagandakanalitele ning teeninud korduvalt negatiivset tähelepanu näiteks RT-lt ja Sputnikult.

Iga päev oma Süüria-allikatelt informatsiooni hankiv Röpcke jagab saadud infot tihedalt Twitteris. Tema aktiivsust suhtlusvõrgustikus demonstreerivad 88 000 säutsu ja 48 000 jälgijat, kelle hulka teiste hulgas kuulub ka Eesti eelmine president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles