Macron: Türgi ELiga liitumise kõnelustega pole praegu võimalik edasi liikuda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Kõnelustel Türgi liitumiseks Euroopa Liiduga pole praegu võimalik edasi liikuda, ütles Prantsuse president Emmanuel Macron täna.

«Mis puudutab suhet Euroopa Liiduga, siis on selge, et hiljutised arengud ja valikud ei luba astuda mingeid edusamme selles protsessis,» lausus Macron Pariisis ühisel pressikonverentsil visiidil viibiva Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga.

Erdoğani tervitati Pariisis meeleavaldustega, milles protestiti Türgis meediavabadusele ja inimõigustele kehtestatud piirangute vastu.

Umbes 30 aktivisti organisatsioonist Piirideta Reporterid avaldas meelt Türgi saatkonna juures ja kümmekond, valdavalt kurdi rahvusest protestijat üritas ebaõnnestunult pääseda Prantsuse presidendi Élysée residentsi.

Prantsuse Kommunistlik Partei ja teised vasakpoolsed erakonnad on kritiseerinud Erdoğani visiiti, mis toimub päev enne kolme kurdiaktivisti tapmise viiendat aastapäeva.

«Prantsuse justiitssüsteem on välja toonud, et selle kuriteoga on seotud Türgi salateenistused,» ütles erakond.

Erdoğan külastab Prantsusmaad esmakordselt pärast Türgis 2016. aasta juulis toimunud riigipöördekatset. Ankara on putšile järgnevalt vahistanud umbes 50 000 inimest ja vallandanud riigiametist umbes 110 000 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles