Malaisia valitsus kiitis heaks lennukivraki uued otsingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennu MH370 mälestustahvel.
Lennu MH370 mälestustahvel. Foto: Daniel Chan/AP/Scanpix

Malaisia valitsus kiitis täna heaks Malaysia Airlines lennu 370 uued otsingud neli aastat pärast lennuki kadumist.

USA-s baseeruv ettevõte Ocean Infinity saatis sel nädalal oma aluse India ookeani lõunaossa, kus asub otsima 8. märtsil 2014 kadunuks jäänud lennuki rususid.

Malaisia, Hiina ja Austraalia valitsused peatasid ametlikud otsingud mullu jaanuaris pärast kolm aastat kestnud edutut päästeoperatsiooni.

Ocean Infinity ei nõua oma otsingute eest tasu, kui vrakki ei leita, teatas Malaisia transpordiminister Liow Tiong Lai täna. Ettevõttel on enda väitel maailma suurimad ja moodsaimad otsinguteks mõeldud allveelaevad.

Teisipäeval asus otsingulaev Seabed Constructor teele Lõuna-Aafrika Vabariigi sadamast, teatas Ocean Infinity avalduses.

Boeing 777, mille pardal oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. 52 päeva kestnud pinnaotsingud viidi läbi India ookeanis Austraaliast läänes mitmel miljonil ruutkilomeetril, pärast seda kaardistati veealustel otsingutel 710 000 ruutkilomeetrit merepõhja kuni 6000 meetri sügavusel.

Malaisia, Hiina ja Austraalia valitsus otsustasid 1046 päeva kestnud otsingud lõpetada mullu 17. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles