Raamatu autor usub, et Trump paneb ameti maha (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Donald Trumpi presidendiaja kulissidetagust lahkava raamatu «Fire and Fury» autor usub, et Trump paneb ebakompetentsuse ja vaimse surve tõttu ameti maha.

Raamatu autor ütles eile BBC usutluses, et teoses kirjeldatud asjaolud sunnivad riigipead millalgi ametist tagasi astuma.

«Nüüd on ilmnenud selge «keisri uued rõivad» nähtus. Minu jutustatud lugu näitab presidentuuri viisil, mis paneb inimesi kõikjal tõdema, et ta (Trump) ei tule oma ülesannetega toime. Keisril ei ole rõivaid,» lausus Wolff BBC-le.

Wolffi sõnul on kõik Valgesse Majja tööle tulnud pidanud tunnistama, et Trump ei ole oma ülesannete kõrgusel: «Ta ei loe, ta ei kuula, ta ei ole mitte millestki huvitatud.»

Wolffi väitel on presidendi füüsiline ja vaimne seisund Valges Majas pidevaks kõneaineks. Ta ütles, et Trumpi abid näevad presidenti lapsena, kes vajab viivitamatut tunnustust.

Vastuseks väidetele kehvast vaimsest seisundist kirjutas Trump: «Tegelikult on minu suurimad tugevused kogu elu olnud vaimne stabiilsus ja, nagu, väga tark olemine.»

Trump lisas, et ei pea end mitte ainult targaks, vaid suisa geeniuseks.

Välisminister Rex Tillerson aga kinnitas uudistekanali CNN usutluses, et ei kahtle presidendi vaimses tervises.

«Ma ei ole tema vaimset tervist kunagi kahtluse alla seadnud. Mul pole olnud põhjust seda kahtluse alla seada,» märkis Tillerson.

Välisministril paluti kommenteerida Wolffi raamatus esitatud väiteid, mille kohaselt on Trumpi keskendumisvõime olematu ning ta kordab lõputult samu asju ja keeldub lugemast taustamärkmeid.

Tillerson möönis samas, et on pidanud õppima, kuidas Trumpile teavet edastada, kuidas too sellega ümber käib ja kuidas teeb otsuseid.

«Olen pidanud kulutama palju aega, et mõista, kuidas temaga on kõige parem kommunikeerida,» ütles Tillerson.

Tillersoni meelest on presidendi otsused siiski olnud õiged ja Ühendriikide rahvusvaheline positsioon tänu Trumpile tugevam kui varem.

Välisminister oli ise sügisel silmitsi probleemiga, kui avalikkuses räägiti, et ta olla nimetanud Trumpi tolvaniks. Tillerson kinnitas tollal, et ei kavatse ametit maha panna, kui ei eitanud ka otsesõnu säärast iseloomustust.

Wolffi raamat on läinud Washingtonis nagu kuumale kerisele.

Trump kommenteeris eile õhtul raamatut Twitteris, nimetades Wolffi täielikuks luuseriks. Ta väitis ühtlasi, et raamatu allikaks olnud endine strateegiajuht Steve Bannon nuttis, kui ta vallandati ja anus töökohta tagasi. Bannon vabastati ametist augustis.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles