Senegali lõunaosas tapeti rünnakus 13 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Casamance.
Casamance. Foto: World News

Senegali lõunaosas ründas relvastatud meeste rühm Bayotte metsas puid korjanud noorukeid, surma sai 13 inimest, teatas kohalik meedia.

"Relvastatud mehed ründasid noori inimesi, kes kogusid puid Boutoupa kogukonnas. Tapeti 13 inimest ja kahel õnnestus põgeneda," ütles regionaalpealinnas Casamances töötav julgeolekuametnik kohalikule uudisteagentuurile Senegalese Press Agency (APS).

Regioonis on relvastatud konflikt kestnud rohkem kui kolm aastakümmet. Separatistlik rühmitus Casamance Demokraatlike Jõudude Liikumine (MFDC) väidab, et võideldakse regiooni iseseisvuse eest. Dakar on süüdistanud sisside relvadega varustamises Iraani. Teheran on süüdistused tagasi lükanud.

Senegal on üldiselt pääsenud Al-Qaedaga seotud džihadistidest, kes on destabiliseerinud naaberriigi Mali ning korraldanud rünnakuid Burkina Fasos ja Elevandiluurannikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles