Video: Merkel usub kõneluste eel suure koalitsiooni sündi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Martin Schulz.
Angela Merkel ja Martin Schulz. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel alustas täna kõnelusi sotsiaaldemokraatidega valitsuse moodustamise üle.

«Ma arvan, et (lepet) on võimalik saavutada. Me kavatseme tööd teha kiiresti ning intensiivselt,» ütles ta vasaktsentristide peakorterisse saabudes.

«Ma asun kõnelusi pidama optimismiga. Samal ajal on selge, et järgmise paari päeva jooksul ootab meid ees üüratu töö, kuid me oleme valmis sellega tegelema ja hea tulemuseni jõudma,» ütles Merkel.

Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) ja tema Baieri sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) võitsid kolme kuu eest Saksa parlamendivalimised.

Viimased neli aastat valitsuskoalitsioonis olnud sotsiaaldemokraatide esimees Martin Schulz teatas pärast kehvade tulemustega lõppenud septembrivalimisi, et SPD jääb opositsiooni.

Kui aga konservatiivide algselt kavandatud koalitsioonist liberaalsete Vabade Demokraatide ja rohelistega asja ei saanud, nõustus Schulz vastumeelselt kõnelustega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles