Malmö ülikool homme julgeoleku kaalutlustel uksi ei ava (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmö ülikool Rootsi suuruselt kolmandas linnas.
Malmö ülikool Rootsi suuruselt kolmandas linnas. Foto: twitter

Rootsi lõunaosas asuv Malmö ülikool jääb homme, semestri esimesel päeval seoses e-kirja teel saadud 'tõsise ähvardusega' suletuks. Üliõpilastel ja ülikooli töötajatel on ettevaatusabinõuna palutud töötada kodust, vahendab Sverigesradio.se

Reedel toimunud pressikonverentsil selgitas ülikooli esindaja, et ülikooli üldmeilile saabus 29. novembril e-kiri, mis sisaldas 8. jaanuarit puudutavat 'tõsist ärvardust'. Rohkem detaile ülikool ei avalikustanud, kuid lisas, et sellest on teavitatud ka politseid, kes hetkel juhtumit uurib.

«Ma arvan, et on oluline, et kõik osapooled oleksid olukorrast informeeritud ja me oleme otsustanud, et esmaspäeval jääb ülikool suletuks,» ütles kõrgkooli asekansler Kerstin Tham oma avalduses. «Mõistagi on meie tudengite ja töötajate turvalisus prioriteet number üks.»

Ülikooli sõnul tõstetakse kõik homme toimuma pidanud eksamid teisele kuupäevale ja üliõpilased saavad selle kohta vastava teavituse.

Malmös alates 1998. aastast tegutsenud 24 000 õpilasega kõrgkool (högskola) nimetati ametlikult ülikooliks alles selle aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles