Galerii ja video: Putin rõhutas pühadeläkituses kristlike väärtuste tähtsust (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene president Vladimir Putin osales eile südaöisel jõulujumalateenistusel Peterburi Püha Siimeoni ja Naisprohvet Hanna kirikus ning rõhutas oma pühadeläkituses õigeusukiriku olulisust.

Kremli pressiteenistuse vahendatud pöördumises õnnitles Putin õigeusklikke kristlasi ning kõiki jõule tähistavaid Venemaa kodanikke ning rääkis traditsiooniliste väärtuste olulisusest.

«See püha annab miljonitele usklikele rõõmu ja lootust, toob nad tagasi vaimsete lätete ja traditsioonide juurde ning ühendab (rahvast) meie riigi sajanditevanuse kultuuripärandi igaveste kristlike väärtuste ümber,» lausus president.

Samuti pööras president Putin oma läkituses tähelepanu perekonna institutsiooni tugevdamisele.

«Tohutut, tõepoolest unikaalset rolli mängib kõrgete eetiliste, moraalsete väärtuste ja meie rikka ajaloolise ja kultuuripärandi hoidmisel Vene õigeusukirik, teised kristlikud konfessioonid. Nad teevad üha tihedamat koostööd riigi ja ühiskondlike organisatsioonidega hariduse, valgustuse ja heategevuse nimel, perekonna institutsiooni tugevdamiseks ja noore põlvkonna kasvatamiseks,» märkis president.

«Soovin õigeusklikele kristlastele ja kõigile jõule tähistavatele Venemaa kodanikele tervist, edu ja heaolu,» lõpetas Putin.

Vene õigeusukiriku patriarh Kirill.
Vene õigeusukiriku patriarh Kirill. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP/Scanpix

Vene patriarh ärgitas venelasi hääletama minema

Vene õigeusukiriku patriarh Kirill ärgitas täna venelasi hääletama märtsis toimuvatel Venemaa presidendivalimistel.

«Ärgitan teid kõiki, kaasa arvatud õigeusklikke, osalema eelseisvatel presidendivalimistel. See on väga tähtis,» lausus Kirill usutluses riigitelevisioonile.

Patriarh kiitis ka valimistel kandideeriva Vene presidendi Vladimir Putini rolli Süürias ja hoiatas sotsiaalse lõhestatuse eest.

Veneõigeusu kiriku patriarh Kirill viis eile läbi jõulujumalateenistuse Moskva Lunastaja Kristuse katedraalis.
Veneõigeusu kiriku patriarh Kirill viis eile läbi jõulujumalateenistuse Moskva Lunastaja Kristuse katedraalis. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP/Scanpix

Lisaks Venemaale tähistati eile jõululaupäeva nii Valgevenes, Montenegros, Ukrainas, Kreekas, Serbias, Kasahstanis, Makedoonias, Etioopias, Eritreas, Egiptuses, Iisraelis, Gruusias, Moldovas kui ka Bulgaarias ja Rumeenias.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles