Saksa kiirteel avati Erdoğani kriitikust jalgpalluri auto pihta tuli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniz Naki (paremal) 2010. aastal St. Pauli särgis.
Deniz Naki (paremal) 2010. aastal St. Pauli särgis. Foto: FABIAN BIMMER/AFP/SCANPIX

Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani avalikult kritiseerinud kurdi päritolu jalgpalluri Deniz Naki autot tulistati Saksa kiirteel.

«Mul oli surmahirm,» kirjeldas Naki väljaandele Welt oma sünnilinna Düreni lähedal A4 kiirteel eile kohaliku aja järgi 11 ajal õhtul aset leidnud intsidenti. Pereliikmeid külastanud Naki juhitud SUVi kerest leiti kaks kuuli: üks klaasi ja teine rehvi lähedalt.

Deniz Naki foto kuuliaugust tema auto keres.
Deniz Naki foto kuuliaugust tema auto keres. Foto: Deniz Naki

Naki sõnul tulistati autot tema taga sõitnud mustast kaubikust, mis jätkas teekonda pärast Naki peatumist. Kes autot tulistas, pole teada, kuid Naki teatas intsidendist politseile ja käis öösel jaoskonnas tunnistusi andmas.

Saksa tugevuselt kolmandas liigas kurdide meeskonnas Amed SK mängiva, kuid Türgis elava 28-aastase professionaalse jalgpalluri arvates on rünnak seotud tema kriitikaga Türgi presidendi suunas. Kui kurdid peavad teda kangelaseks, siis paljud türklased riigireeturiks.

Aprillis mõistis Türgi kohus Naki 18 kuuks tingimisi vangi sotsiaalmeedias tehtud postituste eest, milles ta kohtu hinnangul levitas terroriorganisatsiooniks kuulutatud Kurdide Töölispartei (PKK) propagandat. Seejärel sai Naki tapmissüüdistusi, kuid ei lahkunud siiski Türgist, kus ta elab alates 2013. aastast.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles