Ron Paul kandideerib USA presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron Paul
Ron Paul Foto: SCANPIX

USA esindajatekoja saadik, vabariiklane Ron Paul teatas täna, et kandideerib tuleval aastal kolmandat korda presidendiks, öeldes, et ameeriklased on viimaks valmis tema libertaanlikeks ideedeks.

«Aeg on jõudnud punkti, kus inimesed on hakanud nõustuma paljuga sellest, mida ma 30 aastat rääkinud olen. Seega ma arvan, et aeg on õige,» ütles kongresmen Paul telekanali ABC saates «Good Morning America».

75-aastane Paul on aastakümneid rääkinud vajadusest vähendada USA riigiaparaati, kärpida makse ja dekriminaliseerida prostitutsioon ja narkootikumid.

«Arvan, et niimoodi toimib üks vaba ühiskond,» ütles ta ABC-le.

Pauli «ela-ja-lase-elada»-filosoofia on leidnud Ühendriikides küll palju toetajaid, ent vastuoluliseks peetakse muu hulgas tema arvamust, et igasugused föderaalsed abiprogrammid, näiteks pidevalt loodusõnnetuste käes kannatavate lõunaosariikide elanike aitamiseks, tuleks laiali saata.

Pauli sõnul ei peaks maksumaksja tasuma üleujutuste ja tornaadode tekitatud kahjustuste eest, kui inimesed on ise otsustanud niivõrd ohtlikus piirkonnas elada, vahendas AFP.

Paul liitus vabariiklaste presidendikampaaniaga kaks päeva pärast seda, kui esindajatekoja endine spiiker Newt Gingrich teatas ametlikult soovist tuleval aastal president Barack Obama vastu riigipeaks kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles