12-aastase iraaklase abil plaaniti Saksamaal terrorirünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ludwigshafeni jõuluturg 2016. aastal.
Ludwigshafeni jõuluturg 2016. aastal. Foto: UWE ANSPACH/AFP/Scanpix

Albaania päritolu Austria teismeline kavandas iraaklase abil Saksamaal Ludwigshafeni jõuluturul 2016. aastal pommirünnaku korraldamist.

Uudisteagentuuri APA teatel esitas Austria prokuratuur 18-aastasele Lorenz K.-le mitu terrorisiga seotud süüdistust, muu hulgas terrorirühmitusse ISIS kuulumises. Samuti süüdistatakse teda selles, et ta olevat 2016. aastal instrueerinud 12-aastast iraaklast sõnumirakenduses WhatsApp korraldama Saksamaal terrorirünnakut.

Teadaolevalt ei õnnestunud iraagi päritolu poisil endavalmistatud lõhkekeha 2016. aasta lõpus Ludwigshafeni jõuluturul detoneerida. Poiss võeti vahi alla, kuid kriminaalsüüdistuse esitamiseks on ta liiga noor.

18-aastane on politsei vahi all alates tema kinnipidamisest Viinis mullu jaanuaris. Teadaolevalt radikaliseerus ta vanglas, kus ta kandis varem karistust varguse eest. Pärast vabanemist radikaliseerus ta teatud mošeid külastades veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles