Venemaa süüdistas CIA direktorit valetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pompeo.
Mike Pompeo. Foto: JURI GRIPAS/REUTERS/SCANPIX

Vene välisministeerium nimetas valeks USA Luure Keskagentuuri direktori Michael Pompeo väidet, et Venemaa alustas sekkumist USA valimistesse juba aastakümnete eest.

«Meie partnerid on sattunud valede sasipuntrasse. Huvitav, kui palju aastakümneid tagasi Venemaa seda «räpast mängu» alustas,» kirjutas Vene välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova Facebookis.

«Parim tõend sellest, et tegemist on täieliku väljamõeldisega, on see, et kõikide nende «aastakümnete» jooksul pole USA eriteenistused ja ametiisikud rääkinud millestki säärasest ega esitanud selle kohta küsimusi Venemaale,» lisas ta.

Vene sidemete uurimine

-President Donald Trumpi kampaaniameeskonna väidetavate Venemaa-sidemete uurimise käigus on esitatud ametlik süüdistus neljale Trumpi lähikondlasele.

-Endist julgeolekunõunikku Michael Flynni süüdistatakse Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) valetamises kohtumise kohta Venemaa toonase suursaadiku Sergei Kisljakiga, kellega ta arutas muu hulgas Moskvale kehtestatud sanktsioone. Flynn on valetamist tunnistanud.

-Endist kampaaniajuhti Paul Manaforti ja kampaanianõunikku Rick Gatesi süüdistatakse keelatud sidemetes Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtšiga, muu hulgas rahapesus ning valeütluste andmises. Mõlemad eitavad süüd.

-Trumpi kampaania ajal välispoliitika alal nõustanud George Papadopoulos tunnistas mullu oktoobris, et varjas FBI uurijate eest kontakte venelasest professoriga.

-Trumpi lähikondlastest on uurijate huviorbiidis veel presidendi endine välisnõunik Carter Page, Trumpi vanim poeg Donald Trump jr, Trumpi väimees ja nõunik Jared Kushner jt.

-Venemaa eitab sekkumist 2016. aasta USA presidendivalimistesse. Venemaa abi kasutamist eitav Trump on nimetanud uurimist nõiajahiks.

Allikas: PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles