Eesistumine algas pauguga: Bulgaarias tapeti tuntud ärimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud seismas Petar Hristovi mõrvapaiga lähistel.
Politseinikud seismas Petar Hristovi mõrvapaiga lähistel. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP/Scanpix

Bulgaaria pealinnas Sofias lasti täna oma kontori ees maha tuntud ärimees Petar Hristov, teatas politsei.

49-aastast Hristovit tulistati hommikul kella kümne paiku, mil ta oma kontori ees autosse istus. Pealtnägijate sõnul tulid lasud lähedal asunud autost. Ärimees toimetati haiglasse, kus ta suri pool tundi hiljem.

Bulgaaria politseiülem Hristo Terziyski ütles ajakirjanikele, et mõrva taga olid ilmselt ärihuvid. Hristovile kuulus suur piimatööstus, kuid ta oli tegev ka ehitussektoris, kinnisvaras ja turismiäris.

Väidetavalt olid ärimehel head suhted võimuerakonnaga GERB.

Bulgaaria võttis eelmisel nädalal Eestilt üle Euroopa Liidu eesistuja rolli. Riik on organiseeritud kuritegevusega pikalt kimpus olnud. Vaid kolm nädalat tagasi tulistati samuti Sofias kõrget maksuameti töötajat, kes on siiani kriitilises seisus haiglas. 

Sellist tüüpi rünnakud on küll sellel kümnendil vähenema hakanud, aga Brüssel on mures organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooni pärast. 

Euroopa Liidu liikmeks saadi 11 aastat tagasi, aga sellest hoolimata pole suudetud trellide taha panna korruptsiooniga seotud kõrgeid ametnikke. Samuti on lahendamata mitme aasta vanused mõrvajuhtumid. 

Transparency Internationali andmetel on Bulgaaria Euroopa Liidu kõige vaesem ja korrumpeerunum riik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles