Fotod ja video: Briti sõjalaev saatis Inglise kanalis Vene sõjalaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti mereväe fregatt HMS Westminster (esiplaanil) saatmas Inglise kanalis Vene aluseid.
Briti mereväe fregatt HMS Westminster (esiplaanil) saatmas Inglise kanalis Vene aluseid. Foto: Reuters/ScanPix

Briti mereväe fregatt HMS Westminster jälgis eile Inglise kanalit läbinud Vene sõjalaevu, teatas Ühendkuningriigi kaitseministeerium.

Briti mereväe fregatt HMS Westminster (esiplaanil) saatmas Inglise kanalis Vene aluseid.
Briti mereväe fregatt HMS Westminster (esiplaanil) saatmas Inglise kanalis Vene aluseid. Foto: Reuters/Scanpix

Reutersi andmetel anti fregati meeskonnale käsk Portsmouthist teele asuda juba läinud nädala reedel. Alus jäi La Manche´ile terveks nädalavahetuseks.

Eile läbiski kahest Vene sõjalaevast Soobrazitelnõi ning Boiki ja kahest toetuslaevast Paradoks ja Kola koosnenud Vene laevastik Ühendkuningriigi territoriaalvete lähistel väina.

Briti meedia teatel olid Vene laevad pärast operatsioone Vahemerel teel Läänemerele. Laevad läbisid Inglise kanali pärast seda, kui Ühendkuningriik hoiatas pärast sarnast intsidenti jõulude ajal Venemaad agressiooni eest merel.

«Ma ei kõhkle meie vete kaitsmisel ega luba ükskõik millist agressiooni,» ütles kaitseminister Gavin Williamson pärast seda, kui 23. detsembril lähenes Vene sõjalaev Admiral Gorškov Inglise kanalis Briti territoriaalvetele.

Toona jälgis alust Briti mereväe alus HMS st Albans. Jõuluõhtul läbis väina ka Vene luurelaev.

Briti meedia teatel on Vene sõjalaevade liikumine Inglise kanalis sagenenud pärast seda, kui Venemaa sekkus konflikti Süürias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles