Poola uus peaminister viis valitsuses läbi suurpuhastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Mateusz Morawiecki.
Peaminister Mateusz Morawiecki. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Mullu detsembris Poola peaministriks tõusnud Mateusz Morawiecki teatas täna muudatustest valitsuses, vahetades välja kõigi jõuministeeriumide juhid.

Kui seni töötas peaminister Morawiecki ise rahandusministrina, siis nüüd sai uueks rahandusministriks senine aserahandusminister Teresa Czerwińska. Antoni Macierewiczi asemel sai uueks kaitseministriks senine siseminister Mariusz Błaszczak. Witold Waszczykowski asemel sai uueks välisministriks Jacek Czaputowicz, kes seni töötas välisministeeriumis. Uueks siseministriks sai senine seimi asespiiker Joachim Brudziński.

Lisaks sai Poola veel mitu uut ministrit, sest välja vahetati ka keskkonnaminister, tervishoiuminister ja digitaliseerimisminister.

«Me ei soovi olla dogmaatiline, kitsarinnaline ja äärmuslik valitsus,» ütles Morawiecki, «me soovime olla valitsus mis ühendab majanduse ja ühiskonna aga ka Euroopa ning üleilmse mõõtme kohaliku tasandiga.

Mullu detsembris valitsjuhiks tõusnud Morawiecki ei viinud esialgu läbi suuri muudatusi. Hoolimata spekulatsioonidest säilitasid koha kõik peaminister Beata Szydło varasema valitsuse ministrid, kusjuures Morawiecki jätkas ise ka arengu- ja rahandusministrina. Szydłost sai uues valitsuses portfellita asepeaminister.

Morawiecki teatas valitsusremondist vahetult enne kohtumist Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles