Video: kas Donald Trump unustas ära USA riigihümni sõnad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports/Scanpix

Sotsiaalmeedias juhitakse tähelepanu sellele, nagu oleks Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kolledži spordivõistluse ajal ära unustanud riigihümni sõnad.

Salvestuselt on näha, et hümni «The Star-Spangled Banner» ajal tavakohaselt kätt südame juures hoidnud Trump ei laulnud kaasa kogu hümni, tehes pause ja takerdudes. Näha on ka seda, kuidas president rõhutab teatud sõnu ja lõpetab hümni naerusuiselt.

Osa sotsiaalmeedia kasutajaid on oletanud, et Trump ei kuulnud staadionil müra tõttu heli ja riigipeal võis seetõttu olla keeruline kaasa laulda.

Kirjutamata etiketi järgi ei pea president hümni kaasa laulma, kuid ta võib seda teha. Trumpi eelkäija Barack Obama kasutas mõlemat võimalust.

Läinud nädala reedel ilmunud ajakirjanik Michael Wolffi raamatus «Fire and Fury: Inside the Trump White House» («Tuli ja raev: sissevaade Trumpi Valgesse Majja») seatakse kahtluse alla 71-aastase Trumpi suutlikus tema vaimse ja füüsilise tervisliku seisundi tõttu täita presidendi tööülesandeid. Trump on nimetanud raamatus toodud väiteid valeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles