Merkel ja Schulz otsivad kadunud usaldust

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Martin Schulz peavad leidma viimaste aastate jooksul kadunud usalduse, et Saksamaa kriisist päästa.
Angela Merkel ja Martin Schulz peavad leidma viimaste aastate jooksul kadunud usalduse, et Saksamaa kriisist päästa. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Septembris toimunud Saksamaa Liidupäeva valimistest on möödunud 108 päeva, aga valitsuskoalitsioonist ollakse endiselt kaugel. Käesoleval nädalal üritavad erakonnad selgeks teha, kas neil on piisav ühisosa, et alustada formaalsete koalitsioonikõnelustega. 

Pühapäeval kogunesid Angela Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU), Horst Seehoferi Baierimaa Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) ja Martin Schulzi Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) 39 läbirääkijat. Päeva lõpuks esitasid kõik osapooled oma peamised nõudmised. Algas kadunud usalduse otsimine, et luua uus suurkoalitsioon. 

Kahtlemata ei saa tegu olema lihtsate läbirääkimistega, sest SPD teab nendel kõnelustel oma väärtust ja saab Merkelile esitada senisest suuremaid nõudmisi. «Me ei tõmba küll ühtegi punast joont, aga tahame läbi suruda võimalikult palju punaseid põhimõtteid,» ütles Schulz enne kõneluste algust, viidates sotsiaaldemokraatide tunnusvärvile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles