USA tervitas Põhja-Korea otsust saata sportlased olümpiale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach peab andma vastust paljudele keerulistele küsimustele.
ROKi president Thomas Bach peab andma vastust paljudele keerulistele küsimustele. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

USA tervitas teisipäeval Põhja-Korea ja Lõuna-Korea vahel peetavaid kõnelusi ja Pyongyangi otsust saata sportlased olümpiale, kuid lisas diplomaatilise hoiatuse, et sellega ei kaasneks sanktsioonide rikkumist.

USA välisministeerium manitses Souli tagama, et Põhja-Korea sportlaste saatmine ei rikuks ÜRO Julgeolekunõukogu Põhja-Koreale kehtestatud sanktsioone ebaseadusliku tuuma- ja raketiprogrammide eest.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tervitas teisipäeval samuti Põhja -Korea otsust osaleda veebruaris Lõuna-Koreas toimuval taliolümpial.

Põhja-Korea otsus saata delegatsioon taliolümpiale on «suur samm edasi olümpia vaimus», ütles ROK-i president Thomas Bach.

Põhja - Korea sportlased ja ametiisikud osalevad veebruaris Lõuna-Koreas toimuvatel taliolümpiamängudel, teatasid pooled teisipäeval pärast esimesi ametlikke kõnelusi enam kui kahe aasta jooksul.

«Põhja- Korea saadab mängudele rahvusliku olümpiakomitee delegatsiooni, sportlased, esinejad, vaatajad, taekwondo demonstratsioonirühma ja ajakirjanikud, Lõuna- Korea tagab nende vastuvõtmisel kõik vajaliku,» teatasid pooled ühisavalduses.

Soul ja taliolümpiamängude korraldajad soovivad, et Pyongyang, kes boikottis 1988. aasta Souli suveolümpiamänge, osaleks «rahuolümpiaks» ristitud Pyeongchangi mängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles