Kariibi merd raputas maavärin magnituudiga 7,6, kardetakse tsunamit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismogramm.
Seismogramm. Foto: DAVID MOIR/REUTERS/Scanpix

Kariibi meres paarisaja kilomeetri kaugusel Hondurase rannikust toimus Eesti aja järgi kella viie paiku hommikul tugev maavärin magnituudiga 7,6, mis tõi piirkonnas kaasa tsunamihoiatused.

Maavärina epitsenter oli 44 kilomeetrit Suure luige saarest idas, teatas USA geoloogiateenistus (USGS), lisades, et esialgsetel andmetel oli maavärina hüpotsenter maapinna lähedal.

Teateid inimohvritest ja purustustest seni ei ole.

Hondurase president Juan Orlando Hernández teatas, et võimud käivitasid riigi hädaolukorrasüsteemi, kuid kutsus rahvast rahulikuks jääma.

«Maavärina esialgsetele parameetritele tuginedes on ohtlikud hiidlained võimalikud rannikualadel 1000 kilomeetri ulatuses maavärina epitsentrist,» teatas USA riikliku ilmateenistuse Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus.

Kuubale, Mehhikole, Hondurasele, Belizele ja Jamaicale esitatud tsunamihoiatuses hoiatati 0,3 meetrist kuni meetri kõrgusele ulatuvate lainete eest. Puerto Ricole ja Neitsisaartele esitati hoiatusest tase madalamal asuv teade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles