Venemaa avaldas üksikasju droonirünnakust Vene baasile Süürias (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid 2016. aasta mais Süürias Hmeimimi sõjaväebaasis.
Vene sõdurid 2016. aasta mais Süürias Hmeimimi sõjaväebaasis. Foto: Anton Novoderežkin/TASS/Scanpix

Eelmisel nädalal Süürias asuvaid Vene baase rünnanud droonid saadeti Idlibi provintsist, Damaskuse vastaste võitlejate käes olevast relvarahutsoonist, teatas Vene kaitseministeeriumi ametlik ajaleht täna.

Idlibi provints on pingeallikaks Süüria režiimi toetava Venemaa ja ülestõusnuid toetava Türgi vahel ning Ankara on süüdistanud Süüria režiimi pealetungi hoogustamises tähtsamatele mässuliste käes olevatele aladele provintsis.

«Droonid lähtusid Idlibi de-eskalatsiooniala edelaosast Muazzara piirkonnast, mida kontrollivad niinimetatud mõõduka opositsiooni üksused,» kirjutas Krasnaja Zvezda.

Leht lisas, et Vene kaitseametkond on kirjutanud Türgi sõjaväe- ja luurejuhile, nõudes Ankaralt relvarahu täielikku jõustamist Idlibi provintsis.

Idlib on üks neljast relvarahutsoonsit, milles Türgi, Iraan ja Venemaa eelmisel aastal kokku leppisid.

Diplomaatiliste allikate kohaselt kutsus Türgi välisministeerium eile välja Vene ja Iraani suursaadikud pärast seda, kui režiim ründas Idlibis Türgi piiri ääres mõõdukaid opositsioonijõude.

Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğlu sõnul võib Damaskuse selline tegevus rahukõnelused põhja lasta. Venemaa loodab korraldada 29.-30. jaanuaril Sotšis Süüria rahukongressi.

Idlibi provints on pea täielikult valitsusvastaste jõudude kontrolli all, milles domineerib islamivõitlejate rühmitus Hayat Tahrir al-Sham.

Venemaa teatas üleeile, et lõhkeaineid kandnud pilootideta droonid ründasid nädalavahetusel Vene sõjaväebaase Hmeimimis ja Tartusis, kuid kahju ei tekitanud.

«Seitse mehitamata lennumasinat tulistati alla õhutõrjekompleksiga Pantsir-S,» teatas kaitseministeerium toona, öeldes, et ülejäänud kuus drooni tehti kahjutuks raadioelektroonilise võitluse üksuste poolt.

Venemaa alustas operatsiooni Süürias 2015. aasta septembris. Vene õhujõud toetavad režiimivägede maismaaoperatsioone. Venemaal on lennuväebaas Hmeimimis ja mereväebaas Tartusis. Süürias tegutsevad ka Vene kaitseministeeriumi eriüksused.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles