Venemaa kasuks luuramises süüdistatav lätlasest raudteemeister ootab kohut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Venemaa kasuks luuramises süüdistatav Läti riigiraudtee Latvijas dzelzceļš meister Aleksandrs Krasnopjorovs lasti kohtuistungini vabadusse, ütles prokurör Zinta Meija täna BNSile.

Piiranguid muudeti Krasnopjorovsi palvel ja prokuröri hinnangul on otsus põhjendatud. Kahtlusalune ei tohi Lätist lahkuda ja peab viibima oma ametlikus elukohas.

Järgmine kohtuistung on kavas 2. veebruaril, süüdimõistmise korral ähvardab Krasnopjorovsit kümneaastane vanglakaristus.

Istung peetakse kinniste usta taga, sest süüdistajad on kutsunud tunnistajaks Läti julgeolekupolitsei ohvitseri, kelle nime ei avaldata. Tema tunnistus ja muu kohtus esitatav info võib sisaldada Läti riiklikke huve mõjutavaid salajasi andmeid.

Krasnopjorovs kogus 21. oktoobrist 2015 kuni 23. septembrini 2016 Latvijas dzelzceļši Jelgava meistrina sõjalist ja ärisaladuseks olevat teavet ja saatis selle siis Venemaale. Nimelt filmis ja pildistas 20 aastat meistrina töötanud Krasnopjorovs raudteel veetud NATO tehnikat, riputas pildid üles suhtlusvõrgustikesse või edastas oma Vene kontaktile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles