Tuneesiat haaranud rahutustes on vahistatud üle 200 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Tuneesia pealinnas Tunises.
Meeleavaldused Tuneesia pealinnas Tunises. Foto: SOFIENE HAMDAOUI/AFP/SCANPIX

Tuneesias on rahutuste käigus saanud viga mitukümmend inimest ja vahi alla võetud 206 isikut, teatas siseministeerium pärast kaks päeva kestnud kasinusmeetmete vastaseid meeleavaldusi.

Ministeeriumi pressiesindaja Khalifa Chibani sõnul on viga saanud 49 politseinikku ja arreteeritud 206 korrarikkujat.

Politsei ja armee saadeti ööl vastu tänast tänavatele nii pealinnas Tunises kui ka teistes linnades, muuhulgas Tebourbas.

Rahutused puhkesid ka riigi lõunaosas Gafsas, Tuneesia keskosas Kasserines ja Sidi Bouzidis, kust said alguse araabia kevade meeleavaldused 2010. aasta detsembris.

Mitu päeva kestnud meeleavaldused on suunatud aastavahetusel jõustatud käibe- ja sotsiaalmaksu tõusu vastu.

Tuneesia on revolutsioonijärgselt saanud kiita demokraatlikule süsteemile ülemineku eest, kuid riik kannatab jätkuvalt majandusraskuste käes.

Meeleavaldused Tunises.
Meeleavaldused Tunises. Foto: SOFIENE HAMDAOUI/AFP

Tebourbas avaldasid ööl vastu tänast sajad noored meelt pärast esmaspäeval rahutuste käigus hukkunud mehe matuseid. Politstei eitab mehe tapmist, kuid tema lahkamise tulemusi pole seni avalikustatud.

Sidi Bouzidis blokeerisid meeleavaldajad tänavaid ja loopisid kive politseinike pihta, kes vastasid pisargaasiga.

Foto: SOFIENE HAMDAOUI/AFP

Aktivistid on kutsunud tuneeslasi üles massimeeleavaldustele ka reedeks. Ametiühingu UGTT väitel on noorte tuneeslaste pahameel õigustatud.

Riigis on jaanuaris protestid tavalised, kuna sel perioodil tähistatakse 2011. aasta pöördelisi sündmusi, mille käigus kukutati kauane diktaator Zine El Abidine Ben Ali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles