KOHALIK VAADE. Poola valitsusremont - magustamine või maavärin?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peaminister Mateusz Morawiecki (paremal) surumas kätt võimupartei liidri Jaroslaw Kaczynskiga, kes paljude hinnangul juhib ise Poola riiki.
Peaminister Mateusz Morawiecki (paremal) surumas kätt võimupartei liidri Jaroslaw Kaczynskiga, kes paljude hinnangul juhib ise Poola riiki. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Poola valitsusremont oli rohkem kui neli kuud kestnud seebiooper, mis viimaks lõpu leidis. 

Remondi käigus vahetusid tähtsaimad ministrid, välis- ja kaitseminister, mis opositsiooni hinnangul on katse valitsuse kuvandit ilustada. Mõnede sõnul on tegu aga hoopis maavärinaga. Õiguse ja Õigluse Erakonna (PiS) veendunud toetajad näevad selles reetmist.

Detsembris senise peaministri Beata Szydło välja vahetanud Mateusz Morawieckil võttis kuu aega aega, et sõnastada muudatused, mida ta oma valitsuses teha soovib. Siiski, tuleb tunnistada, et Morawiecki valitsuse nägu ei sõltu vaid tema enda soovist ja visioonist.

Tagasi üles