Trump on valmis Kimiga rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi ja Kimi kujud ühes Itaalias asuvas poes.
Trumpi ja Kimi kujud ühes Itaalias asuvas poes. Foto: Ciro Fusco/AP/Scanpix

President Donald Trump on valmis USA ja Põhja-Korea kõnelusteks, kuid ei loobu Pyongyangile tuumaprogrammi asjus maksimaalse surve avaldamisest, teatas Valge Maja eile.

Trump väljendas valmidust läbirääkimisteks telefonivestluses Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga, öeldes, et kõnelused Põhja-Koreaga saavad aset leida sobival ajal ja õigetes tingimustes.

«Liidrid rõhutasid Põhja-Koreale maksimaalse surve jätkamise tähtsust,» ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders.

Moon viis Trumpi kurssi Lõuna- ja Põhja-Korea valitsusdelegatsioonide teisipäevaste kõnelustega, mille tulemusena saadab Pyongyang veebruaris delegatsiooni Lõuna-Koreas Pyeongchangis peetavatele taliolümpiamängudele.

USA asepresident Mike Pence.
USA asepresident Mike Pence. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Trump ütles omalt poolt, et USA delegatsiooni juhib olümpiamängudel asepresident Mike Pence. «Pence osaleb, et kindlustada USA tugev kohalolek Korea poolsaarel ja saata Põhja-Korea režiimile selge sõnum,» ütles üks Valge Maja ametnik.

Põhja- ja Lõuna-Korea pidasid teisipäeval esimese ametliku dialoogi rohkem kui kaheaastase vaheaja järel. Tagasihoidliku diplomaatilise läbimurde tulemusena on Põhja-Koreal kavas saata 9.–25. veebruaril peetavatele olümpiamängudele suur delegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles