Šveitsi valitsus keelas merivähkide elusalt keetmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keedetud homaar.
Keedetud homaar. Foto: JAN WIRID/Scanpix

Šveits on viinud loomade kaitse uuele tasandile. Nimelt keelustati elusate merivähkide keetmine, sest see on vastuolus loomakaitseseadusega.

Elusaid merivähke ehk homaare ei tohi enam transportida jää sees või jäävees, sest valitsuse sõnul peavad mereelukad olema alati oma loomulikus elukeskkonnas. Samuti tuleb uue seaduse kohaselt merivähid enne keetmist uimastada.

Seadusemuudatustega tugevdatakse haaret ka ebaseaduslike kutsikafarmide üle ja keelustatakse seadmed, mis karistavad koeri haukumise eest. Samuti täpsustati tingimusi, millal on lubatud haigete või vigastatud loomade magama panek.

Šveits pole ainus riik, kus merivähkide heaolule tähelepanu pöörama on hakatud. Nende naaberriik Itaalia teatas juunis, et merivähke ei tohi restoranides hoida jää sees, kuna see põhjustab neile enne toidulauale sattumist ebavajalikke kannatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles