Brasiilia vanglad maffiajõukude käpa all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia keskosas Colonia Agroindustriali kinnipidamisasutuses puhkes 1. jaanuaril mäss, kui rühm vange tungis vanglatiiba, kus olid rivaalitseva jõugu liikmete kongid.
Brasiilia keskosas Colonia Agroindustriali kinnipidamisasutuses puhkes 1. jaanuaril mäss, kui rühm vange tungis vanglatiiba, kus olid rivaalitseva jõugu liikmete kongid. Foto: CLAUDIO REIS/AFP/Scanpix

Vangid ootamas oma järge, et kokaiinidoos sisse tõmmata, rikkaliku kärakaga peod ja hullumeelsed põgenemised: need töötlemata fotod Brasiilia vangide elust annavad aimu tingimustest riigi ülerahvastatud kinnipidamisasutuses.

Brasiilia vanglast elusalt välja saamine ei ole midagi iseenesestmõistetavat. Selle aasta 1. jaanuaril puhkes Brasiilia keskosas Colonia Agroindustriali nimelises vanglas mäss, mille ajal tapeti üheksa kinnipeetavat, kellest osa põletati surnuks, teistel lõigati pea otsast. Lisaks pääses tekkinud kaoses põgenema 243 kinnipeetavat. Aasta tagasi tapeti aga Amazonase osariigis Manause linna Anisio Jobimi vanglas toimunud ülestõusu käigus koguni 56 inimest.

Kuigi lokkav vägivald ja ülerahvastatus kinnipidamisasutustes pole uudis, jõuavad kinnipeetavate salaja filmitud häirivad kaadrid sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles