Katalaani poliitikule grupivägistamist soovinud internetitroll mõisteti süüdi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inés Arrimadas
Inés Arrimadas Foto: PAU BARRENA / AFP / Scanpix

Hispaanias mõisteti neljakuine tingimisi vangistus naisele, kes kirjutas sotsiaalmeedias, et Kataloonia iseseisvuse vastane poliitik Inés Arrimadas väärib oma vaadete eest grupivägistamist.

45-aastane Rosa Maria Miras Puigpinós kirjutas pärast varasügisel Arrimadase osavõtul toimunud telesaadet Twitterisse järgnevat: «Ma tean, et mõlemad pooled kritiseerivad mind selle eest, ma tean, et see, mida ma ütlen, on matšo, kuid Arrimadast T5 debatis kuulates saan vaid soovida, et kui ta täna sealt lahkub, siis ta grupivägistataks, sest see räpane hoor ei vääri midagi muud.»

Arrimadas reageeris postitusele teatega, et esitab politseile avalduse. Mitte ainult enda, vaid ka kõigi päriselt vägistatud naiste pärast.

BBC kohaselt sisaldas Miras Puigpinóse Twitteri konto ka homofoobseid kommentaare Kataloonia sotsialistide liidri Miquel Iceta kohta. Viimane võimudele kaebust ei esitanud.

Sel nädalal otsustas kohus, et Miras Puigpinós mõistetakse neljaks kuuks tingimisi vangi. Talle kehtestati kaheaastane katseaeg, kui naine uuesti seadusega pahuksisse ei sattu, siis ta päriselt trellide taha ei lähe. Küll aga peab kohtu otsusel läbi tegema kursuse võrdsuse ja inimõiguste teemal.

Üsna kohe pärast seda postitust lasi Miras Puigpinósi tööandja ta selle eest lahti.

Tänaseks on Miras Puigpinós vabandanud Arrimadase ees ja ka kustutanud oma Twitteri konto.

Ciudadanose partei, mida Arrimadas juhib, sai 21. detsembril peetud Kataloonia piirkondliku parlamendi valimistel parima tulemuse. Piirkonna presidendiks saamise lootust tal hetkel siiski ei paista, sest 135-liikmelises parlamendis on 70 kohta iseseisvuslaste parteidel, kes tema kandidatuuri ei toeta.

Uudist on täiendatud 12. jaanuaril kell 11.58 infoga sellest, et Miras Puigpinós tegi kommentaare ka Iceta kohta ja on tänaseks Arrimadase eest vabandanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles