Šveitsi kullaröövlid võtsid saagi nimel pantvangi pere (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakangid
Kullakangid Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Röövlid võtsid täna Šveitsis pantvangi pere, et sundida üht väärismetallide ettevõtet oma suurt kullatagavara loovutama.

Pantvangid pääsesid veidi hiljem vigastusteta vabadusse, kuid kuuel röövlil õnnestus kullalaadungiga Prantsusmaale põgeneda. «Täna koidikul võtsid kuus isikut Chaux-de-Fonds’is pantvangi ühe perekonna,» seisis Lääne-Šveitsi politsei avalduses. Ametivõimude esindaja Pierre-Louis Rochaix’ sõnul kuulusid perre isa, ema ja umbes 10-aastane laps.

«Nad võeti pantvangi nende kodus,» ütles Rochaix ja lisas, et neile teadaolevalt ei kasutatud pere vastu füüsilist vägivalda. Pantvangi võetud pere isa juhib väärismetallide ettevõtet Cendror ja teda sunniti minema oma kontorisse ning röövliteni toimetama suurt kullalaadungit.

Röövlid sõitsid seejärel koos pantvangidega Prantsuse piiri ääres asuvasse Biaufondi- nimelisse piirkonda, kus pere vabadusse lasti. Ametivõimude teatel peetakse nüüd röövlitele suurejoonelist jahti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles