Saksamaa astus olulise sammu uue valitsuse poole

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa võimukõneluste peaosalised Horst Seehofer (vasakul), Angela Merkel ja Martin Schulz olid saavutatud kokkuleppe üle rõõmsad. Nüüd on Schulzil nädal aega, et SPD liikmeid veenda.
Saksamaa võimukõneluste peaosalised Horst Seehofer (vasakul), Angela Merkel ja Martin Schulz olid saavutatud kokkuleppe üle rõõmsad. Nüüd on Schulzil nädal aega, et SPD liikmeid veenda. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Viimaks jõudsid Angela Merkeli juhitavad kristlikud demokraadid ja Martin Schulzi sotsiaaldemokraadid kokkuleppele, mis võib päästa kantsleri poliitilise tuleviku ning aidata Saksamaa välja juba alates septembrist riiki kammitsenud poliitilisest madalseisust.

Eile hommikul edastasid terve öö läbirääkimisi pidanud Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU), selle Baierimaa liitlane Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) ja Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) rõõmusõnumi koalitsiooni moodustamise eelkõnelustel ühisosa leidmise kohta.

Erakondade juhid vaatasid kokkuleppe poole optimistlikult, ja Schulzi sõnul möödusid eelkõnelused ausas ja konstruktiivses vaimus. CSU liider Horst Seehofer ütles, et vaid läbirääkimiste viimane öö kujunes intensiivsemaks ja emotsionaalsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles