Austria keeldus ISIS-e võitlejale arstiabi andmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria siseminister Herbert Kickl.
Austria siseminister Herbert Kickl. Foto: Eibner-Pressefoto/imago/Eibner Europa/Scanpix

Austria siseministeerium keeldus kolmapäeval lubamast ravile Islamiriigi ridadesse kuulumises kahtlustatavat meest, öeldes, et see kujutaks riigile märkimisväärset julgeolekuriski.

19-aastane Temirlan M viibib koomas pärast seda kui teda tulistati Gruusia põhjaosas toimunud erioperatsiooni käigus pähe.

Arvatakse, et noormees on seotud tšetšeeni sõjapealiku Ahmed Tšatajeviga, keda kahtlustatakse 2016. aasta Istanbuli lennujaama rünnaku organiseerimises.

Gruusia võimud palusid luba saata mees ravile Viini haiglasse, kuid Austria siseministeeriumi kõneisik teatas, et valitsus on keelanud talle riiki sisenemise.

Kõneisiku teatel kujutaks Temirlan M-i riiki lubamine märkimisväärset julgeolekuriski, lisades et sellele võivad järgneda väljapressimiskatsed või päästeoperatsioon.

Austrias on suur tšetšeeni kogukond ja sel on üks kõrgemaid välisdžihadistideks läinud isikute näitajaid Euroopa Liidus.

Tšatajev tapeti Gruusia pealinnas novembris toimunud vastuterrorismi operatsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles