Jaapani peaminister kutsus Balti riike üles Põhja-Korea survestamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinzo Abe ja Saulius Skvernelis.
Shinzo Abe ja Saulius Skvernelis. Foto: Petras Malukas, AFP/Scanpix

Lätis ja Leedus laupäeval visiidil viibinud Jaapani peaminister Shinzo Abe kutsus Balti riike üles toetama Põhja-Korea survestamist, et Pyongyang loobuks oma tuuma- ja raketiprogrammidest, mida nimetas globaalseks ohuks.

«Me peame tegema lähedat koostööd, et tugevdada survet Põhja-Koreale, mis on praegu ohuks kogu rahvusvahelisele kogukonnale,» ütles Abe Vilniuses ajakirjanikele.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis ja Läti peaminister Maris Kucinskis esinesid toetavate sõnavõttudega.

Jaapani peaminister Shinzo Abe kohtus reedel Tallinnas Eesti peaministri Jüri Ratasega, kellega arutati ka Põhja-Korea tuumarelvastumist.

«On äärmiselt märkimisväärne, et peaminister Ratas ja mina nõustusime täna, et me ei saa aktsepteerida Põhja-Korea tuumarelvastumist ning et on vaja panna Põhja-Koreale võimalikult palju survet,» lausus Abe ühisel pressikonverentsil Ratasega.

Ratase sõnul jälgib Eesti koos ülejäänud maailmaga murelikult Põhja-Korea tuuma- ja raketikatsetusi ega saa jääda kõrvalvaatajaks.

«Peame seisma selle eest, et nii ÜRO kui ka Euroopa Liidu sanktsioonid Põhja-Korea vastu viidakse ellu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles