Colombia sissid korraldasid enne ÜRO peasekretäri visiiti inimröövi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Guterres saabumas Bogota presidendipaleesse.
Antonio Guterres saabumas Bogota presidendipaleesse. Foto: JAIME SALDARRIAGA/REUTERS

Colombia viimase mässuliste rühmituse Rahvavabastusarmee (ELN) võitlejad röövisid riigi idasoas 41-aastase naftainseneri, teatas laupäeval politsei.     

"Kaks maskides relvastatud meest, kes nimetasid ennast ELN-i võitlejateks, röövisid Rafael Andres Riani Venezuela piiri lähedal asuvas Saravena linnas tema kontorist," täpsustati politsei teadaandes.

Inimrööv leidis aset vahetult enne ÜRO peasekretäri Antonio Guterresi visiiti, kes toetab rahuläbirääkimisi sissidega ja püüab rahuprotsessi edasi viia.

Guterres kohtus laupäeval presidendipalees riigipea Juan Manuel Santosega ning hiljem ÜRO missiooni liikmete ja ka endise sissirühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) esindajatega.

Colombia endisest suurimast sissirühmitusest FARC-ist sai 2016. aasta lõpus Santosega sõlmitud rahuleppe järel partei, mis paneb maikuus peetavateks presidendivalimisteks välja ka oma kandidaadi.

Santos peatas kolmapäeval rünnakute tõttu rahukõnelused ELN-i mässulistega. Colombia rahudelegatsiooni teatel tehti kolmapäeva hommikul neli rünnakut, nende hulgas oli granaadirünnak mereväe valvepostile, milles sai kaks inimest haavata.

Valitsuse ja ELN-i 101 päeva kestnud relvarahu lõppes teisipäeva keskööl. ELN ja valitsusdelegatsioon olid väljendanud lootust, et kolmapäeval algama pidanud kõnelustel suudetakse relvarahu pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles